Juli - august

Overskrift: Frederik - onsdag d.19.juli
Dato: torsdag d. 20 juli 2006 kl. 07:57:00

 

Kære alle!
Det er blevet onsdag aften, Frede har været gennem sin 3. Kemo serie, som startede 17/7 og ligger nu og får en masse væske, som skal hjælpe med at skille de døde celler ud af kroppen! Vi får lov at tage hjem i morgen tidlig og kan så se frem mod en lille uge hjemme, inden 4. Kemo går i gang d. 27/7.
Inden vi blev indlagt mandag, har vi haft en dejlig uge i kolonihaven, dog med 3 besøg på hospitalet ambulant, for at checke Frederiks niveau af røde/hvide blodlegemer samt blodplader. Frederiks røde blodlegemer holdt sig lige oppe over minimumsniveau og blodpladerne formåede hans lille fighter krop selv at producerer – meget flot set ud fra den intensive kemobehandling han får! De hvide blodlegemer, som er vores immunforsvar, ligger meget lavt hos Frederik, de eksistere faktisk ikke, det er også meget normalt pga. behandlinger. Uheldigvis kan man ikke tilføre kroppen hvide blodlegemer, ligesom man kan med de røde og blodpladerne, derfor er det meget vigtigt at Frederik ikke løber ind i infektioner under behandlingen – selv en lille forkølelse, kan blive meget slem for ham, og tager vi ikke vores forholdsregler, kommer vi til at drible endnu mere ud og ind af hospitalet end vi i forvejen skal. Frederik skal indlægges og have antibiotika hver gang hans feber bliver 38,5, da hans krop ikke selv kan kæmpe imod infektioner.


Det var rigtig skønt at blive udskrevet fra hospitalet sidste mandag, med besked om at komme ind ambulant onsdag.  Og selvom vi har tilbragt en del timer på hospitalet (ons, tors og fre) hvor der er blevet taget blodprøver og vi har ventet på resultatet (min. 3 timer), har det været dejligt at kunne tage hjem igen bagefter.


Det har været dejligt at se at Frederik er blevet mere og mere frisk dag for dag, og det har været dejligt for Gerd og jeg at have et familieliv igen.

I ugens løb har vi haft flere besøg. Mormor og morfar har været på visit fra Fyn, mændene (min far og Gerd) gjorde et ihærdigt forsøg på at lave en stige/klatrevæg/trappe op til Frederiks køje i soveværelset! Majka har været forbi et par gange, for at pleje/lege med Frederik og tage opvasken!! Frederiks legekammerat Trond har været på besøg sammen med sin mor og far, som medbragte dejlig aftensmad. Frederik og Trond legede som de plejer ude i haven, der blev spillet tennis, fodbold og sprøjtet med vand (mest på Gerd).


Mesut, Adrian og Milas var forbi til en gang fodbold og is – dog mens Frederik sov. Og farfar kom direkte efter hjemkomst fra ferie/fodboldskole i Italien for at hilse på Frede!


Det har været en uge fuld af glade timer, store smil og leg – ren medicin for Frederik!


Dog bragte ugen også sorg! Min kollega Anita mistede sin mand, og jeg var med til begravelsen lørdag. Det var meget bevægende for mig at være med, både med tanke på Anita og hendes 2 drenge, men også med øjne på vores egen situation med Frederiks alvorlige sygdom – det bragte jo helt klart grimme billeder frem  i mit hoved!! Jeg føler at ulykkerne bare ramler ned rundt omkring der hvor jeg står – det er uretfærdigt!


Men i morgen ser dagen lysere ud! Vi skal igen ud i vores dejlige kolonihave og nyde nogle dage før det går løs med kemo igen! Næste gang vi bliver indlagt, håber jeg ikke der er ’overbooket’ her på afdelingen, ligesom der er lige nu... Vi har ligget på dobbeltstue i alle 3 dage. Først var vi placeret sammen med en dreng med 60% nedsat hørelse (pga. Strålebehandling), men hans tv, hvis lyd stod på max var ikke til at forene sig med! Heldigvis var der plads på en anden dobbeltstue, hvor vi hurtigt fik indledt et godt samarbejde med Patrik og hans far, hvor det ene tv viser tegnefilm til drengene (de helt små af slagsen) og det andet tv viser Tour De France!


Frederik ligger og snorker ved siden af mig – klokken er mange og jeg vil gøre vores ting klar så vi kan gøre hurtig exit i morgen tidlig! Sov godt alle sammen og tusind tak for alle de søde mails, smser, breve, tanker og gaver i sender til os og Frederik – det betyder rigtig meget!
Knus fra Frederik, Gerd og Sanne

Gå tilbage til forsiden
Se videoklip
Se billeder